Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : npenintas@gmail.com

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τα παράλια στο επίκεντρο...

Για άλλη μια φορά την εναλλακτική διαδρομή μέσω των παραλίων του Δήμου Αγιάς (τον Ανατολικό Άξονα, όπως καθιερώθηκε να ονομάζεται) θα ακολουθήσουν οι οδηγοί Ι.Χ. αυτοκινήτων και μικρών φορτηγών, που πρόκειται να μετακινηθούν μέσω της Π.Α.Θ.Ε. από την Αθήνα (και ενδεχομένως άλλες αφετηρίες νότια των Τεμπών) προς τη Θεσσαλονίκη (και ενδεχομένους άλλους προορισμούς βόρεια των Τεμπών).
    Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, καθημερινά μεταξύ της 5 και 9 Νοεμβρίου, από τις ώρες 07:00 έως 20:00, θα απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων από την Κοιλάδα των Τεμπών από το ύψος της Γυρτώνης στη Λάρισα (χιλιομετρική θέση 365 + 477), μέχρι και την έξοδο από την κοιλάδα των Τεμπών (χιλιομετρική θέση 390 + 700, διασταύρωση Στομίου), λόγω εκτέλεσης έργων συντήρησης και καθαρισμού των μέτρων βραχοπροστασίας, από την εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου".
Η περιοχή που διασχίζει η εναλλακτική διαδρομή μέσω των παραλίων . Στο βάθος ο Δερματάς. (Λήψη από ψηλά στον Κίσσαβο).
    Τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους με κατέυθυνση βόρεια της Λάρισας θα διέρχονται υποχρεωτικά από τον Ανατολικό Άξονα, αφού θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου (Χ/Θ 349 + 396 της ΠΑΘΕ) προς την Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας - Αγιάς θα κατευθύνονται προς Αγιόκαμπο και διαδοχικά προς Κάτω Σωτηρίτσα, Βελίκα, Παλιουριά, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, Στόμιο και Ομόλιο, οπότε και θα εισέρχονται πάλι στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη (Χ/Θ 390 + 700 της Π.Α.Θ.Ε. Δείτε το χάρτη που ακολουθεί (με μπλε χρώμα επισημαίνεται η διαδρομή για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και διέρχεται από τα παράλια του Δήμου Αγιάς).
Χάρτης των εναλλακτικών διαδρομών που θα έχουν ακολουθήσουν οι οδηγοί, ανάλογα με την κατηγορία των οχημάτων τους. (Πηγή: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας).

    Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία, από και προς Θεσσαλονίκη θα ακολουθούν άλλες εναλλακτικές διαδρομές, όπως και τα Ι.Χ. και φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων που θα κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Τις διαδρομές αυτές μπορείτε να δείτε στον προηγούμενο χάρτη.
     Από την απαγόρευση διέλευσης και για την όσο το δυνατό μικρότερη αναστάτωση της ζωής των κατοίκων της παραλιακής ζώνης εξαιρούνται τοπικά δρομολόγια του Κ.Τ.Ε.Λ., φορτηγά τροφοδοσίας κ.λπ., τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον ανατολικό άξονα. 
Η απέραντη παραλία της Βελίκας, ανηφορίζοντας προς τον "Κάβο". 
Στα "Βραχάκια"...
    Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από σύσκεψη συναρμόδιων παραγόντων. Αποφασίστηκε, επίσης, στη σύσκεψη η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς εμπορευμάτων (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Δήμοι κ.λπ.).   
    Έτσι τα παράλιά μας,  αρχίζοντας από τον Αγιόκαμπο και προχωρώντας διαδοχικά προς Κάτω Σωτηρίτσα, Βελίκα, Παλιουριά, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, Στόμιο και Ομόλιο, θα μπουν στο επίκεντρο της προσοχής και θα εκθέσουν τα θέλγητρά τους στο πλήθος των διερχόμενων οδηγών, έχοντας άλλη μια ευκαιρία να προσελκύσουν νέους επισκέπτες - θαυμαστές, που μάλλον δύσκολα θα αντισταθούν στη φυσική καλλονή του Ανατολικού Κισσάβου.
Πανοραμικό στιγμιότυπο βόρεια του Ακρωτηρίου Δερματά. Αυτή την εικόνα θα αντικρύζουν οι διερχόμενοι οδηγοί.
Και βορειότερα, αν ειδικά είναι σούρουπο, θα βλέπουν κάτι σαν αυτό (Λήψη από το "Δοχό" στην Καρύτσα).
    Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τις τροποποιήσεις της κυκλοφορίας στην Π.Α.Θ.Ε. (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι) και τις απαγορεύσεις  πατώντας  εδώ.

ΠΗΓΕΣ:
www.el.wikipedia.org
http://www.larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: