Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : npenintas@gmail.com

Φωτογραφίες


    Εδώ θα βρείτε πολλές σπάνιες φωτογραφίες που αξίζει να δείτε! Για λόγους προστασίας των κατόχων των φωτογραφιών από κακόβουλη χρήση του υλικού που μας παραχώρησαν, θα τίθεται το λογότυπο του Made in Melivoia σε κάθε φωτογραφία, όσο πιο διακριτικά γίνεται. Οι φωτογραφίες που θα βρείτε στη σελίδα αυτή, είτε έχουν δημοσιευθεί συνοδεύοντας κάποια σχετική με αυτές ανάρτηση, είτε θα δημοσιεύονται αυτόνομα και στο μέλλον θα ενσωματώνονται σε σχετικές αναρτήσεις. 

Μάιος 2014.


Μπροστά από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όταν ακόμα υπήρχε μοναστήρι... Διακρίνονται κελιά, αποθήκες και ο περίβολος... Μερικές δεκαετίες μετά τίποτα απ' αυτά δεν υπάρχει... Ο άντρας μπροστά σε "προφητική" στάση, σαν να προαισθάνεται την τύχη της μονής... 
(Για την ιστορία: ο εικονιζόμενος είναι ο Γρηγόρης Γεωργ. Λουκανίκας και η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό του αρχείο. Ευχαριστούμε το Δημήτρη Γκουντάρα, που βοήθησε να φτάσει σε μας).

Φεβρουάριος 2014.


Ο Γεώργιος Νικολάου Μπελιάς, μετανάστης στην Αργεντινή, όπου και πέθανε.  

Σεπτέμβριος 2013.


    Την καθημερινή πραγματικότητα όλων μας αποδίδει η φωτογραφία του Σεπτεμβρίου... Τα πάνω κάτω, επιλέξαμε να την τιτλοφορήσουμε... Καλό Φθινόπωρο... (Ο "ακροβάτης" είναι ο Βαγγέλης Λέτσιος). 

Αύγουστος 2013.


    Κάπου στη Βελίκα λήφθηκε η φωτογραφία. Παραδοσιακά μήνας διακοπών ο Αύγουστος και ευκαιρία για λίγη χαλάρωση στην ακρογιαλιά! Καλές διακοπές!!! Οι παραλίες μας, πεντακάθαρες, σας προσμένουν...

Ιούλιος 2013

    Θανατιώτισσες στον κάμπο, σε μια επίκαιρη αλλά και επίπονη χειρονακτική εργασία, στο σκάλισμα του βαμβακιού. Το μεροκάματο δεν φόβισε ποτέ τους Θανατιώτες και τους οδήγησε πολλές φορές στα ξένα, εντός και εκτός συνόρων... Τη φωτογραφία, που είναι "βγαλμένη" στην Πλασιά (Νεοχώρι), άγνωστο ποια χρονιά, μας την παραχώρησε ο Δημήτρης Βασ. Πλατσάς. Εικονίζονται από αριστερά όπως βλέπετε (όσοι αναγνωρίστηκαν): (-), Βάια Πλατσά, (-), (-), Ελένη Τσιαγκάλη-Χαρατσή, Αριστέα Αργύρη, Αναστασία Γκούτζιμπα, Ρίζος (το "αφεντικό", του οποίου το επίθετο λησμονήθηκε), (-).

Ιούνιος 2013


    Ο Γεώργιος Χαπίτας στο τιμόνι της θεριζοαλωνιστικής μηχανής. Πολλοί Θανατιώτες τις μέρες του "θέρου", όταν πια αυτός γίνονταν μηχανοκίνητα και ταυτόχρονα με το αλώνισμα και η καλλιέργεια σταριού περιέπεσε σε δεύτερη μοίρα στο χωριό, συνήθιζαν αυτή την περίοδο του θέρου και του αλωνίσματος να φεύγουν σε διάφορα καμποχώρια, δουλεύοντας στην "κομπίνα", αμοιβόμενοι με στάρι για να εξασφαλίζουν το αλεύρι της χρονιάς. Τη φωτογραφία μας παραχώρησε η Άννα Χαπίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: