Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : npenintas@gmail.com

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αντίο δάσκαλε...



Φτωχότερη είναι από χτες... Κάπως έτσι ξεκινάνε τα τετριμμένα δημοσιεύματα, που βλέπουμε συχνά πυκνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και αφορούν αποδημίες προσώπων του πνευματικού, πολιτικού, θρησκευτικού και πάσης φύσεως βίου. Στην περίπτωση του Δημήτρη (Τάκη) Τζιτζιλέρη η φράση αυτή, όμως, βρίσκει την πραγματική της ουσία. Έντιμος, ηθικός, αδιαπραγμάτευτος, τελειομανής, οραματιστής.

    Τα παραπάνω χαρακτηριστικά συγκέντρωνε στο χαρακτήρα του με το παραπάνω ο, δάσκαλος στην επαγγελματική του ζωή, ένα σωρό άλλα όμως, σ' αυτό που χαρακτηρίζουμε ελεύθερο χρόνο, εκλιπών χθες το απόγευμα, πλήρης ημερών, αλλά, όπως πάντα διαυγέστατος, Τάκης Τζιτζιλέρης.
    Παλιός Επονίτης, Κοινοτάρχης Αγιάς επί τετραετία, επίτιμος πρόεδρος των χορωδών Αγιάς και δάσκαλος της μουσικής, που έμαθε τις πρώτες νότες σε πολλές δεκάδες φιλόδοξους νεαρούς επίδοξους μουσικούς της επαρχίας. Μεταξύ αυτών ο γράφων, αλλά κι ένα σωρό άλλοι, Θανατιώτες και μη. Χαρακτηριστικά αναφέρω τον Βαγγέλη Παπαλεξανδρή, Στέφανο Μπλέτσα και Βασίλη Μπάτσικα, από τους επαγγελματίες στη μετέπειτα ζωή τους. 
    Και, σαν αληθινός άνδρας και δάσκαλος που καμάρωνε τα παιδιά του, δεν ντρέπονταν να αφήνει κι ένα δάκρυ χαράς και υπερηφάνειας να κυλάει όταν, προσκεκλημένος από τους μαθητές του όπου δει, βρίσκονταν στο κοινό, επί τιμής!
    Φτωχότερη, λοιπόν, η επαρχία Αγιάς από χτες 22 Φεβρουαρίου 2013, αφού έχασε μία προσωπικότητα του βεληνεκούς του Δημήτρη Τζιτζιλέρη...

Καλό ταξίδι δάσκαλε!
Αυτόγραφες παρτιτούρες του Τάκη Τζιτζιλέρη, από κείνα τα χρόνια, τα παλιά...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτογραφία του Τάκη Τζιτζιλέρη είναι παρμένη από την ηλεκτρονική εφημερίδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών "Μιλτιάδης Δάλλας" (διαβάστε τη στη διεύθυνση: http://agiotika.blogspot.gr) , αφού η μεταξύ μας, σχεδιαζόμενη από το καλοκαίρι, συνάντηση δεν ευοδώθηκε... Η  νεκρώσιμη ακολουθία στις 15:00 από τον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: