Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : npenintas@gmail.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Στη Μελιβοία το Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών.


Πριν λίγες μέρες σύσσωμος ο τοπικός τύπος φιλοξένησε την ακόλουθη είδηση: 

Το Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών θα πραγματοποιηθεί στη Μελιβοία του Δήμου Αγιάς την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011. Σε σχετική ανακοίνωση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών «Ασκληπιός» αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
    «Η επιτυχία που γνώρισε το πρώτο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο-αντάμωμα το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, καθώς και το δεύτερο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο-αντάμωμα το καλοκαίρι του 2010, στο Δήμο Τρικκαίων, που πραγματοποιήθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θεσμοθέτησε ουσιαστικά την ετήσια διοργάνωση μιας τέτοιας πανηγυρικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλία, με το τίτλο “Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών”.
     Ως Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπή ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Πορνάρας (Ομοσπονδία Καναδά). Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του τρίτου παγκοσμίου συνεδρίου και ανταμώματος καθώς και το συνολικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα οριστούν σε ειδική συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποι των μελών της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις 3 Ιουνίου 2011 στη Λάρισα στα γραφεία του κ. Περιφερειάρχη. Το ακριβές αναλυτικό πρόγραμμα θα οριστεί από την οργανωτική επιτροπή και ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου 2011, το οποίο θα δημοσιευτεί και στην σελίδα της Συνομοσπονδίας www.panthessaliki.org.
    Βέβαια , για να συμβούν όλα αυτά, πέρυσι πραγματοποίησε σειρά σημαντικών επαφών στην Θεσσαλία ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» κ. Διαμαντής Γκίκας, στα πλαίσια της καλοκαιρινής επίσκεψής του στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος συναντήθηκε με τον τότε Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. Τρικάλων κ. Μιχάλη Ταμήλο, (και ευχαρίστησε Δήμο Τρικκαίων, την Τ.ΕΔ.Κ. Τρικάλων, την Νομαρχία Τρικάλων και τον Τρικαλινό Λαογραφικό Σύλλογο «Οι Θεριστάδες» για την εξαιρετική καλή προετοιμασία του δευτέρου παγκοσμίου συνεδρίου και ανταμώματος που φιλοξενήθηκε στα Τρίκαλα στις 20 Αυγούστου 2010), με τον τότε Δήμαρχο, Μελιβοίας κ. Αντώνη Γκουντάρα και τον τότε Νομάρχη Μαγνησίας κ. Αποστόλη Παπατόλια. 
     Στην συνάντηση που είχε στα γραφεία της Τ.Ε.Δ.Κ. Λαρίσης με τους δύο προαναφερόμενους  διαφάνηκε ισχυρό ενδιαφέρον για μια μελλοντική συνεργασία για τα επόμενα δύο παγκόσμια συνέδρια και ανταμώματα Θεσσαλών που προγραμματίζονται για το καλοκαίρι 2011 και 2012, αφού προηγηθούν οι απαιτούμενες σχετικές εισηγήσεις και αποφάσεις από τα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια. Συγκεκριμένα , τότε εκφράστηκε από κοινού η επιθυμία το τρίτο παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών να διεξαχθεί στο Δήμο Μελιβοίας, δηλαδή σε ένα Δήμο του Νομού Λαρίσης και το τέταρτο συνέδριο και αντάμωμα σε συνεργασία με ένα Δήμο του Νομού Μαγνησίας.
    Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών έχει ως κύριο σκοπό την συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα, το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αποβλέπουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας, την προώθηση στενής συνεργασίας των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, την αλληλοενημέρωση, το συντονισμό των εκδηλώσεων, την ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν τους Θεσσαλούς μετανάστες (επαγγελματικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά , πολιτιστικά, καλλιτεχνικά) στο εξωτερικό, την επικοινωνία με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλία καθώς επίσης με φορείς που έχουν παρόμοιους σκοπούς και τη στενή συνεργασία με υπηρεσίες των Νομών της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος, προς όφελος των Μελών της Συνομοσπονδίας και της ιδιαίτερης πατρίδας.
      Το συνέδριο θα συνδιοργανώνεται κάθε καλοκαίρι με έναν διαφορετικό κάθε φορά Δήμο της Θεσσαλίας. Φέτος, αφού κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις αποφασίστηκε το τρίτο, να πραγματοποιηθεί στην Μελιβοία στο Δήμο Αγιάς, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011.

Προσωρινό ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Συνομοσπονδίας: 
Πρόεδρος: Γκίκας ∆ιαµαντής (Νυρεµβέργη), 
Αντιπρόεδρος: Ρωσσίδη Ασπασία (Σίδνεϋ), 
B’ Αντιπρόεδρος: Τσιάρας Πέτρος (Καβάλα), 
Γραµµατέας: Κίτσιος Ιωάννης (Νυρεµβέργη), 
Ταµίας: Ζαχαράκης Δηµήτριος (Ζυρίχη), 
Υπ. Νεολαίας: Σιώµος Παναγιώτης (Σίδνεϋ). 
Μέλη: Πολύζος Νικόλαος (Νυρεµβέργη), 
            Αγιώτης ∆ηµήτριος (Τορόντο), 
            Πορνάρας Γεώργιος (Τορόντο) και 
            Μπακλαβά Μαρία (Αθήνα).


Προσωρινή Εξελεγκτική Επιτροπή: 
Πρόεδρος: Κελεπούρης Λάζος (Μόναχο), 
Γραµµατέας: Νικολάου Φώτιος (Καβάλα),

Μέλη: Βράντζας Γεώργιος (Ντύσσελντορφ), 
            Τερέγκας Ευάγγελος (Τορόντο) και 
            Λασπά Βασιλική (Σβάινφουρτ).



Taχυδρομική διεύθυνση/Post Office Box

GIKAS DIAMANTIS

WARMBRUNNER STR. 14

90473 NÜRNBERG


GERMANY

Τηλέφωνo/Phone Gikas Diamantis : +49 911 89 38 256

Kitsios Ioannis: +49 911 26 55 95


Δεν υπάρχουν σχόλια: