Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : npenintas@gmail.com

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ταβέρνες και καφενεία στη Μελίβοια . Το καφενείο των αφών Αδαμούλη .

Στο κέντρο του χωριού , βρίσκεται το καφενείο των Αδελφών Αδαμούλη, του Κώστα (Κωστάκη) και του Δημήτρη (Δημητράκη). Πριν από χρόνια λειτουργούσε στο ίδιο σημείο, στο παλιό όμως κτίριο, το καφενείο του μπάρμπα Δήμου Αδαμούλη, πατέρα των σημερινών ιδιοκτητών. Το καφενείο, (οι Μελιβοιώτες συνηθίζουμε να τα χαρακτηρίζουμε όλα ως "καφενεία", παρ' όλο που όλα σερβίρουν και τσίπουρο, αλλά μερικά και φαγητό της ώρας, είναι δηλαδή και ουζερί και ταβέρνες κατά κάποιο τρόπο), λόγω της μακρόχρονης ιστορίας του, είναι και ένα μίνι φωτογραφικό μουσείο, όπως θα διαπιστώσετε. 

    Το κατάστημα εντυπωσιάζει με τον όγκο και το μέγεθός του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εδώ διοργανώνονταν και διοργανώνονται τις περισσότερες φορές οι εκδηλώσεις με μεγάλες απαιτήσεις σε κοινό (π.χ. γάμοι , χοροεσπερίδες κ.λπ.). Εδώ, επίσης ήρθε για τελευταία φορά ορχήστρα σε πανηγύρι του Αγίου Θωμά, μερικά χρόνια πριν και έκτοτε ο θεσμός εκφυλίστηκε.

Οι μαθητές και ο δάσκαλος (Παπαλεξανδρής) του σχολείου της Μελιβοίας στις 29 Μαΐου 1929.
Ο Κώστας Αδαμούλης και ο Βασ. Γκλαντής πριν τον εμφύλιο. Και οι δύο ήταν θύματα του εμφυλίου. 
Το εσωτερικό...
Το εσωτερικό...
Και μια φωτογραφία από το εξωτερικό...
Πολλά σπίτια στη Μελίβοια έχουν κι έναν, τουλάχιστον, πρώην ναυτικό...
Για το χειμώνα...
Τσαρούχας Στ. (όρθιος), Αδαμούλης Δήμ., Πλατσάς Δημ., Τσιαγγάλης Γιαν., Μπάκαβος Γιαν., Ζαχαρός Μιλτ., Κωνσταντινίδης Χαρ., Χατζής Γεωρ., Γαγάτσιος Οδυσ., Τοπάλης, Τσαρούχας Γιαν., Κυριάκος, Παπαγιάννης Στεφ., στο παλιό καφενείο μαγαζάκι του μπάρμπα Γιάννη Σαμαρά (τα πρόσωπα από αριστερά προς τα δεξιά).
Ευθυμίου Βασ., Σπυρούλης Δημ., Αδαμούλης Δημ., Βαλάρης Ιωάν., στο παλιό καφενείο του μπάρμπα Δήμου. 
Ο πωλών επί πιστώσει (αριστερά) και ο πωλών τοις μετρητοίς (δεξιά). Κλασσικό κάδρο, στα παλιά καταστήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: