Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : npenintas@gmail.com

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Και εγένετο ...ΟΜΗΡΟΣ!

Μια επιστολή προς το Made in Melivoia και μια ανακοίνωση που τη συνόδευε μας χαροποίησε ιδιαίτερα και με χαρά, επίσης, την αναδημοσιεύουμε για να τη διαβάσετε όλοι σας... Αφορά στην επανενεργοποίηση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μελιβοίας με το διακριτικό τίτλο "Ο ΟΜΗΡΟΣ"... Ένας σύλλογος που τόσα πολλά μας πρόσφερε! Οι παλιότεροι θυμούνται, οι νεότεροι κάτι έχουν σίγουρα ακούσει. Αυτή τη φορά το εγχείρημα ανέλαβε μια παρέα νεαρών... Τους ευχόμαστε ολόψυχα "Καλή Επιτυχία!" και "Καλή Δύναμη!" και θέτουμε τις σελίδες μας στη διάθεσή τους για ό,τι χρειαστούν στο δύσκολο έργο που πάνε να αναλάβουν. Διαβάστε παρακάτω την Ανακοίνωση προς εσάς...
 Αγαπητοί συγχωριανοί καλησπέρα σας. Τον τελευταίο μήνα γίνεται μια προσπάθεια αναγέννησης του εκπολιτιστικού και επιμορφωτικού συλλόγου του χωριού μας, ''Ο Όμηρος''.
Ένας σύλλογος με ιστορία και πλούσια πολιτιστική δράση κατά το παρελθόν. Από το 1979 όπου ιδρύθηκε έως και το 2001 προσέφερε αρκετά θεάματα στο χωριό μας, όπως χορευτικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις με μαθητές του σχολείου και αρκετές  αποκριάτικες ξεκαρδιστικές παραστάσεις στην κατάμεστη πλατεία του χωριού. Δυστυχώς τα τελευταία  13 χρόνια αυτός ο σύλλογος μπήκε στο ''ψυγείο''. Οι Μελιβοιώτες είχαν απογοητευτεί από αυτή την απουσία τονίζοντας κυρίως τις γιορτινές μέρες ότι το χωριό ''έσβησε''. Ειδικά τις απόκριες λέγανε με παράπονο και θλίψη: «κάποτε ήταν γεμάτο κόσμο η πλατεία. ο κόσμος γελούσε, όλα τα γύρω χωριά έρχονταν στην Αθανάτη για να γελάσουν. Τώρα το χωριό έσβησε. Που πήγαν οι νέοι?? Γιατί δεν κάνουν κάτι για να ξαναζωντανέψει??» Χωρίς το σύλλογο όμως ήταν δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς δεν ήταν εύκολη η οργάνωση και ο συντονισμός των ατόμων. Γι’ αυτό και εμείς, οι νέοι, πήραμε την απόφαση να ξαναφτιάξουμε το σύλλογο που όλοι οι Μελιβοιώτες αγάπησαν και να δώσουμε ζωή στο χωριό.
            Όλα ξεκίνησαν μέσω της διαδικτυακής ομάδας του χωριού στο facebook στην οποία είναι εγγεγραμμένα έως σήμερα 1194 μέλη. Μέσω της ομάδας, οι περισσότεροι χρήστες δήλωσαν την επιθυμία αναβίωσης των παλαιών εθίμων του χωριού. «Να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές». Έτσι κι εμείς, χωρίς να στεκόμαστε στα αγκάθια του παρελθόντος, ξεκινάμε χωρίς κανένα προσωπικό όφελος να ξαναζωντανέψουμε το χωριό. Όπλα μας είναι η θέληση, η υπομονή και η απεριόριστη αγάπη για τον τόπο μας. Σύμμαχοί μας είναι όλοι οι Μελιβοιώτες. Ξεκινάμε σιγά σιγά ώστε να βρούμε νέους τρόπους αναβίωσης παλαιών εθίμων που οι γονείς και οι παππούδες μας θυμούνται με συγκίνηση και νοσταλγία και εμείς οι νεότεροι φανταζόμαστε σαν ένα όμορφο παραμύθι.
            Όλα ξεκίνησαν με ένα κλικ και ελπίζουμε πως οι ιδέες και οι προτάσεις μας θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Με εκτίμηση και σεβασμό,
Θάνος Αργύρης








Δεν υπάρχουν σχόλια: