Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : npenintas@gmail.com

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Γιάννης Γάλλος - Αθάνατος!

Με τη δέουσα επισημότητα που αρμόζει σε έναν άντρα του βεληνεκούς του Θανατιώτη Γιάννη Γάλλου, ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου 2013 οι εκδηλώσεις τιμής της μνήμης του. Συγκεκριμένα, τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη του στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ονομάσθηκε με το όνομά του η μικρή πλατεία που βρίσκεται μπροστά στο σπίτι που γεννήθηκε και, τέλος παρουσιάσθηκε, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας, το βιβλίο που έγραψε γι' αυτόν ο φιλόλογος Οδυσσέας Τσιντζιράκος.
    Παρά την "άτυχη", χρονικά, συγκυρία με τη συγκομιδή των κερασιών σε εξέλιξη, η συμμετοχή του κόσμου, ειδικά στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν ικανοποιητική. Οι παριστάμενοι παρακολούθησαν με προσήλωση τις εκδηλώσεις, τόσο τις θρησκευτικές, όσο και τις υπόλοιπες, ενώ έκδηλο, ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των παριστάμενων, ήταν το ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες του βίου του γιατρού-ανθρωπιστή Γιάννη Γάλλου.
    Παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο αντιδήμαρχος και ο γενικός γραμματέας του δήμου Καλλιθέας Αττικής, ο δήμαρχος του δήμου Αγιάς, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, ο γιος του Γιάννη Γάλλου Μανόλης Γάλλος, πολλοί συγγενείς του, και πολλοί δημότες.
      Οι εκδηλώσεις έγιναν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Από το τρισάγιο.


Σε "πηγαδάκι" οι: Αντώνης Μπελιάς, Μανόλης Γάλλος, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, Οδυσσέας Τσιντζιράκος και Αντώνης Γκουντάρας.

"Από κοντά" κι ο Νίκος Τσιντζιράκος... Το βιβλίο στο ψαλτήρι τυχαία ανοιγμένο σε σελίδα από την ακολουθία του βαπτίσματος, προϊδεάζει για τη συνέχεια!

Ο παπα Μιχάλης τελεί το τρισάγιο... Κι ο Νίκος Τσιντζιράκος βιντεοσκοπεί...

Κι ο Βασίλης Ανδρίτσιος, στο ψαλτήρι, στιβαρά...
Διακρίνονται: (μπροστά) Θανάσης Μπελιάς, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μελιβοίας, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, αντιδήμαρχος δήμου Καλλιθέας, Μανόλης Γάλλος, μαιευτήρας-γυναικολόγος, Αντώνης Γκουντάρας, δήμαρχος Αγιάς, Γιάννης Αργυρούλης, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου δήμου Αγιάς, Αντώνης Μπελιάς, αντιδήμαρχος δήμου Αγιάς, (πίσω) Τάκης Πλατσάς, Χάρης Κυριακίδης γενικός γραμματέας Δήμου Καλλιθέας, Χριστίνα Γιαννουλέα, δημοτική σύμβουλος δήμου Αγιάς, Νίκος Αργύρης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγιάς.
Από το Τρισάγιο, στη μνήμη του Γιάννη Γάλλου.
Από την ονοματοδοσία.

Το πατρικό σπίτι του Γιάννη Γάλλου στη Μελίβοια. Μπροστά η μικρή πλατεΐτσα, που πήρε το όνομά του, τιμής ένεκεν.
Ο Αντώνης Μπελιάς σε ρόλο συντονιστή της τελετής.
Ο Θανάσης Μπελιάς πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μελιβοίας, μετά  το σύντομο χαιρετισμό του κατέρχεται από το βήμα.
Ο Γιάννης Αργυρούλης, πρόεδρος Δ.Σ. Αγιάς, διαβάζει το πρακτικό της "βάπτισης" της πλατείας σε "ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΛΟΥ".

Νίκος Τσιντζιράκος, Ρίζος Μασούρας, Θανάσης Μπελιάς, Γιώργος Βαλάρης, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, Αντώνης Γκουντάρας, Μανόλης Γάλλος, Χριστίνα Γιαννουλέα.
Στο κέντρο της φωτογραφίας, ο Γιάννης Γάλλος και ο Δανιήλ Γάλλος, συγγενείς του τιμώμενου.
Γκουντάρας, Ψαλιδόπουλος και Γάλλος, έτοιμοι για τα αποκαλυπτήρια.
Η πλατεΐτσα πλέον θα μείνει στην ιστορία ως...


..."ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΛΟΥ". 

Από την παρουσίαση του βιβλίου.

Λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση, κάποιοι μελετούν και κάποιοι συλλογίζονται .

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο συγγραφέας Οδυσσέας Τσιντζιράκος, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος σε ρόλο συντονιστή-παρουσιαστή και ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.
Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος λέει δυο λόγια για το βιβλίο.
Ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος από του βήματος, απευθύνει χαιρετισμό...
Ο Αντώνης Γκουντάρας στο δικό του σύντομο χαιρετισμό...
Ο Οδυσσέας Τσιντζιράκος μιλάει για το βιβλίο του...

...που με περηφάνεια μας επιδεικνύει ο Αντώνης Γκουντάρας.
Από δεξιά προς τα αριστερά, όπως βλέπετε τη φωτογραφία: Αντώνης Πενήντας, σύμβουλος τοπικής κοινότητας Μελιβοίας,  Θανάσης Μπελιάς, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μελιβοίας, Γιώργος Βαλάρης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αγιάς, Μανόλης Γάλλος, Δανιήλ Γάλλος και στο βάθος Χάρης Κυριακίδης.
Από αριστερά οι εκπρόσωποι του χορηγού της έκδοσης (Κ/Ξ Καρκανιάς Τεχνολογία Περιβάλλοντος ΑΕ-Εργάνη ΑΤΕ-ΤΕΜΚΑΤ Οικοδομική ΑΕ), δίπλα ο Γιάννης Αργυρούλης, Χάρης Κυριακίδης, Γιάννης Γάλλος, Δανιήλ Γάλλος, Μανόλης Γάλλος με την κόρη του, Γιώργος Βαλάρης, Θανάσης Μπελιάς, Αντώνης Πενήντας.

Γενικό πλάνο από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Δημοτικού Σχολείου Μελιβοίας.
Κι άλλο ένα πλάνο από την εκδήλωση.

Πολλοί οι παριστάμενοι, γέμισαν την αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: