Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : npenintas@gmail.com

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τίτλοι τέλους για τη Δ.Ο.Υ. Αγιάς.

Κλείνει -αναστέλλεται η λειτουργία της κατά την επίσημη εκδοχή- η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Αγιάς, από την 1η Οκτωβρίου (;) και μετά και μεταφέρεται στην Α' Δ.Ο.Υ. Λάρισας. Θύμα των καιρών και η εφορία της Αγιάς, μια εφορία με μακρόχρονη ιστορία που φτάνει αισίως τα 131 έτη, αφού ιδρύθηκε προς το τέλος του 1881 με Βασιλικό Διάταγμα που υπογράφει ο βασιλιάς των Ελλήνων Γεώργιος ο Α'. 

    Η σύσταση της εφορίας Αγιάς, ως εφορίας Γ' τάξης, έγινε έπειτα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο μετείχαν οι: Αλέξανδρος Κουμουνδούρος πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας, Νικόλαος Παπαμιχαλόπουλος υπουργός Δικαιοσύνης, Β. Βαλτινός υπουργός Στρατιωτικών, Αντώνιος Ρικάκης υπουργός Εξωτερικών, Α. Αθανασιάδης υπουργός Οικονομικών και Γ. Μπούμπουλης υπουργός Ναυτικών. 
    Το Βασιλικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 124 της 18 Δεκεμβρίου 1881, του οποίου παραθέτουμε τμήμα της πρώτης σελίδας, όπου διακρίνονται τα στοιχεία του (ημερομηνία, αριθμός τεύχους κ.λπ.), καθώς και τη δεύτερη σελίδα, όπου και το Βασιλικό Διάταγμα "Περί συστάσεως οικονομικών εφοριών".   

Τμήμα της πρώτης σελίδας του ΦΕΚ 124 της 18-12-1881. 

Η δεύτερη σελίδα του ΦΕΚ 124 της 18-12-1881, όπου -με υπογράμμιση- διακρίνεται η νεοϊδρυθείσα εφορία Αγυιάς. 
    Στο επόμενο κατά σειρά Φ.Ε.Κ. που εκδόθηκε την 21 Δεκεμβρίου του 1881, συναντούμε δύο ακόμα Διατάγματα του βασιλέως Γεωργίου Α', με τα οποία ιδρύονται Δημόσια Ταμεία σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, που μόλις πριν λίγους μήνες ενσωματώθηκαν με τη "μητέρα" Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και το Δημόσιο Ταμείο Αγιάς (υπενθυμίζεται ότι τα Δημόσια Ταμεία λειτουργούν ως τμήμα των σημερινών Δ.Ο.Υ.). Τα Βασιλικά Διατάγματα υπογράφουν οι: Αλέξανδρος Κουμουνδούρος πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας, Νικόλαος Παπαμιχαλόπουλος υπουργός Δικαιοσύνης, Β. Βαλτινός υπουργός Στρατιωτικών, Αντώνιος Ρικάκης υπουργός Εξωτερικών, Α. Αθανασιάδης υπουργός Οικονομικών και Γ. Μπούμπουλης υπουργός Ναυτικών.
Το ΦΕΚ 125 της 21 Δεκεμβρίου 1881 με τα Βασιλικά Διατάγματα για την ίδρυση και τον καθορισμό των εδρών αρκετών νεοσύστατων Δημόσιων Ταμείων, μεταξύ αυτών και αυτό της Αγιάς.
Σημείωση: Για να μεγεθύνεται τα ΦΕΚ αρκεί (μονό) αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα ή εναλλακτικά δεξί κλικ και άνοιγμα εικόνας σε νέα καρτέλα.

ΠΗΓΕΣ:
- Εθνικό Τυπογραφείο.
- Newsbeast.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: