Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : npenintas@gmail.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αθλητικός Όμιλος Φιλοκτήτης (Μέρος Α').

Γενικά. 

Κάτι για το οποίο όλοι οι Μελιβοιώτες και Μελιβοιώτισσες αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι είναι η ομάδα τους, ο "Φιλοκτήτης", η "Μάυρη Θύελλα" για τους πιο παλιούς. Η ομάδα έγραψε ιστορία με την εντυπωσιακή παρουσία της στα αθλητικά δρώμενα, όχι μόνο του Νομού Λάρισας, αλλά Πανελλαδικά, αφού για κάποιο διάστημα αγωνίστηκε και στη Δ' Εθνική Κατηγορία, γεγονός που αποτελεί πραγματικά άθλο.
    Τα τελευταία, μάλιστα, χρόνια στις τάξεις της αγωνίζονται αθλητές, αλλά μετέχουν και  σε επίπεδο διοίκησης άνθρωποι όχι μόνο από τη Μελιβοία, αλλά από την ευρύτερη περιοχή του Νομού, κάτι που έχει καθιερώσει την ομάδα στη συνείδηση των φιλάθλων και μη, ως την "Ομάδα των Παραλίων". 
    Στις τάξεις της, είτε σαν παίκτες, είτε σαν διοίκηση συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, από τη Μελιβοία αρχικά, αργότερα από τον πρώην Δήμο Μελιβοίας και τώρα, όπως πριν αναφέραμε, από την ευρύτερη περιοχή του Νομού. Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που "καρδιοχτύπησαν" παρακολουθώντας κάποιο παιχνίδι της ομάδας, είτε στην έδρα της ομάδας, στο στάδιο "Σταύρος Τσιάπανος", είτε ακολουθώντας τη σε κάποιο εκτός έδρας και πανηγύρισαν τις νίκες, αλλά και πικράθηκαν από της ήττες.   
    Εδώ θα επιχειρήσουμε μία καταγραφή της ιστορίας της ομάδας, με τη βοήθεια, πάντα, των κατά καιρούς πρωταγωνιστών της, που δεν είναι άλλοι από ανθρώπους που την αγάπησαν, τη στήριξαν, χάρηκαν κι έκλαψαν γι' αυτή και πάνω απ' όλα την οδήγησαν στην αξιοθαύμαστη πορεία της, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα... 
Για αρχή, μερικές φωτογραφίες... 

Η ομάδα στα πρώτα της βήματα τη δεκαετία του 1970. Διακρίνονται (από αριστερά) όρθιοι: Βούρτουρας Ιωάν., Αργύρης Νικ., Πλατσάς Γεώργ., Πασιάς Ιωάν., Τσιντζιράκος Νικ., Μπουζούκης Όθων, και καθιστοί: Αδαμούλης Δημ., Μασούρας Ιωάν., Δημηνίκος Ιωάν., Γιάγκος Αθαν. και Πλατσάς Παν.. (Προσφορά του Ιωάν. Βούρτουρα).  
Η παραπάνω φωτογραφία είναι αναρτημένη στο καφενείο του Ευάγ. Σκρέτα. Πάλι δεκαετία του '70. Διακρίνονται (από αριστερά) όρθιοι: Τσαλαβούρας Ιωάν., Πλατσάς Κων., Μούμος Φίλ., Λαδάς Κων., Τσιοφλίκης Μιλτ., Πασιάς Ιωάν., Μπουζούκης Όθ., Περδίκης Αντ., Γκουντάρας Αντ., και καθιστοί: Μπουζούκης Στεφ., Καραμάνης Ιωάν., Μασούρας Στεφ., Σφυρής Παντ. Σκρέτας Ευάγ., Δαλδάς Ιωάν. και Βούρτουρας Ιωάν.. ( Προσφορά του Ευάγ. Σκρέτα).  

Και μια πιο πρόσφατη φωτογραφία. Διακρίνονται (από αριστερά) όρθιοι: Τάκος Αλέξ., Διδίνος Κωνστ., Αργυρίου Οδ., Δουβώρης Δημ., Κύρκος Βασ., Γκουντάρας Αντ., και καθιστοί: Μπαρτζιώκας Ελευθ., Καρδάρας Ευάγ., Πενίκης Αντ., Τόλιος Απόστ. και Ρέντζας Ιωάν.. (Προσφορά του Απόστ. Τόλιου). 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:
Στους Βούρτουρα Κλ. Ιωάννη, Μπουζούκη Όθωνα, Σκρέτα Ευάγγελο και Τόλιο Απόστολο, για τη συνδρομή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: