Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : npenintas@gmail.com

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Τάκης Τσαλαβούρας .



Ο Τάκης ( Δημήτριος ) Τσαλαβούρας γεννήθηκε στη Μελιβοία το Φλεβάρη του 1946 . Δευτερότοκος γιός του Στέφανου Τσαλαβούρα και της Αικατερίνης ( Πλατσά ) Τσαλαβούρα . Αδελφός με τον Ευθύμιο ( πρωτότοκος ) και τον Ιωάννη Τσαλαβούρα . Ο πατέρας του Στέφανος είναι ένα απ' τα πολλά θύματα του εμφυλίου από το χωριό μας ( επιστρατευμένος από τον Δ.Σ.Ε. , με τη βία ,
σε κάποια μάχη στην περιοχή των Φαρσάλων , θέλοντας να παραδοθεί στον Κυβερνητικό Στρατό , πυροβολήθηκε πισώπλατα από καποιο "συναγωνιστή" του  ) .  

Στέφανος και Αικατερίνη Τσαλαβούρα . 

    Ο Τάκης έζησε όλη τη ζωή του στη Μελιβοία και την υπηρέτησε από διάφορα "πόστα" , στα οποία τον ανάδειχνε η αγάπη και η εκτίμηση των συγχωριανών του . Έλειψε από το χωριό μόνο για σύντομα διαστήματα .
 Ο Τάκης Τσαλαβούρας , φαντάρος .
    Πρώτα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία , και κατόπιν για ένα σύντομο διάστημα δύο - τριών μηνών το 1972 , όταν , όπως και πολλοί άλλοι συγχωριανοί μας , έφυγε στη Γερμανία .
 Δεύτερος από αριστερά ο Τάκης Τσαλαβούρας και Μάχη Γκουντάρα . Στο βάθος με το γκρι κουστούμι ο Ευθύμιος Τσαλαβούρας και δεξιά με το καφέ ο Δημήτριος ( Τζίμης ) Μπαντάνης , στη Γερμανία .   
    Παντρεμένος με την Ανδρομάχη Πλατσά , με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά , το Στέφανο και την Κατερίνα .

Τάκης , Αικατερίνη και Ανδρομάχη Τσαλαβούρα .
Τσαλαβούρας Τάκης και Ανδρομάχη , νεόνυμφοι .
    Διακρίνονταν για την αγωνιστικότητα , το προοδευτικό των απόψεών του , την ευθύτητα του χαρακτήρα του , το δυναμισμό και το ήθος του , αρετές που τον έκαναν να φαίνεται στα μάτια των περισσότερων συγχωριανών του ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο . Στη Μελιβοία ( αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας ) έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός .
Φυτιλής Ιωάννης και Τάκης Τσαλαβούρας .
     Διετέλεσε  αντιπρόεδρος της ( τότε ) Κοινότητας Μελιβοίας , με πρόεδρο τον Απόστολο Αναγνωστούλη , δραστήριο μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου "ΟΜΗΡΟΣ" , πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κόκκινου Νερού , όπου και περνούσε τα καλοκαίρια του , πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μελιβοίας .
    Η είδηση του τραγικού του θανάτου , σε αγροτικό ατύχημα , τέτοιες μέρες πριν 28 χρόνια ( 04-04-1983 ) γέμισε θλίψη τη γενέτειρά του Μελιβοία , αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν ( και ήταν πολλοί ) εκτός Μελιβοίας . 
    Όσοι τον γνώριζαν και τον έζησαν , τον θυμούνται και τον τιμούν .

( Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες δόθηκαν από τους οικείους του . ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: